Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


14 - A Tiszaugi híd építése

 

Kécskei régiségek gyűjtése során bukkantam rá a tiszaugi híd építését bemutató képes kiadványra. A Magyar Távírati Iroda 1931. február 21.-i hírét olvasva, Újkécske érintettsége miatt gondoltam, hogy bemutatom ezt a képes kiadványt.
Az MTI híre így hangzik:
" Újkécske, 1931.február 21. A Nagykőrös-Kocsér-Kécske utat a vármegye egészen az inokai kompig kiépítette. A kövezési munka is befejeződött. Ezáltal a tiszazugiak régi óhaja valósult meg, mert a Tiszántúl terményei részére a Duna-Tiszaközére vezető jó út készült, s a forgalom, amely azelőtt is a kompon bonyolodott le, megerősödhet. Ez Újkécske fejlődését is előmozdítja, de a Tiszántúléra is kedvezően hat. A vármegye az út megépítésével akarja kárpótolni Ó és Újkécskét azért, hogy a Tisza-hidat nem itt, hanem lejjebb, Tiszaugnál építették meg. /MTI/ ”
 
" Tiszaug, 1929.október 17. Az új közúti és vasúti Tiszahídat, amelynek építési munkálatait 1927 őszén kezdték meg, ma délelőtt adta át vitéz nagybányai Horthy Miklós, Magyarország kormányzója, ünnepélyes keretek között, a kormány tagjainak jelenlétében, ezrekre menő ünnepi közönség részvételével a közforgalomnak. /MTI/ "